MAST / PALMINA MAST / blok

Ekstrahirana biljna mast iz ploda uljne palme, u obliku čvrstog bloka

58,59 

PALMINA MAST je biljna mast koja se dobiva ekstrahiranjem iz pulpe ploda uljne palme, a dolazi u obliku čvrstog bloka. Poznata je po svojoj stabilnosti na visokim temperaturama, što je čini idealnom za različite pekarske i kulinarske primjene. Ne sadrži trans-masti i nudi izuzetnu sposobnost očuvanja teksture i sočnosti proizvoda. Njezina karakteristika je dugotrajan rok trajanja i lakoća rukovanja, budući da se u čvrstom obliku lako topi i koristi u raznim receptima. Odličan je izbor za profesionalce u pekarstvu, slastičarstvu i kuhanju, koji žele postići kvalitetu i stabilnost u svojim proizvodima, uz dugotrajan rok trajanja i svestranost u primjeni.

Koristi se za:
• Pekarstvo i slastičarstvo – radi njene sposobnosti stvaranja  slojeva te lagane, mekane ili hrskave teksture proizvoda, odličan je izbor za profesionalnu upotrebu
• Pripremu tijesta i kolača – koristi se u pripremi lisnatog tijesta, kvasnih tijesta, kolača, pita, kroasana, keksa, biskvita, peciva, kiflica, pogača i drugih pečenih proizvoda, koji zahtijevaju mast kao osnovnu sastojak za postizanje prave teksture
• Prženje – zbog svoje stabilnosti na visokim temperaturama, idealna je za prženje, što omogućava postizanje hrskavih i sočnih prženih jela, kao što su piletina, pohani proizvodi i sl.
• Pripremu kremastih punjenja – može se koristiti i za pripremu različitih vrsta krema i punjenja u pekarskim i slastičarskim proizvodima, jer ima stabilnu teksturu i dobar okus
• Pripremu margarina – može se koristiti u proizvodnji margarina u kombinaciji s drugim sastojcima za postizanje željene teksture i konzistencije

Napomena:
Čuvati na hladnom i suhom mjestu, daleko od izvora topline. Nakon otvaranja, čuvati u hladnjaku.

Cijena €/kg

2,79

Pakiranje

20 kg