ULJE / PALMINO ULJE

Biljno ulje iz pulpe ploda uljne palme

48,30 

PALMINO ULJE je biljno ulje dobiveno iz pulpe ploda uljne palme, specifično iz vrste Elaeis guineensis. Ovo je ulje žute do crvenkaste boje, a poznato je po svojoj širokoj primjeni i dugom roku trajanja. Koristi se u različitim industrijama, zbog svoje stabilnosti pri visokim temperaturama i tijekom skladištenja te pomaže u postizanju željene teksture pečenog proizvoda i produljuje rok trajanja proizvoda. Radi visokog udjela zasićenih masnih kiselina, ulje ima visoku točku dimljenja, što ga čini pogodnim za kuhanje, prženje, kao i za industrijsku proizvodnju hrane.

Sastav: Sastoji se većinom od zasićenih masnih kiselina (oko 50%), dok manji postotak čine mono-nezasićene i poli-nezasićene masne kiseline. Sadrži i vitamin E, koji je prirodni antioksidans i prirodni konzervans te je bogato karotenima, koji ulju daju karakterističnu crvenkastu boju.

Koristi se za:
• Pekarstvo – za pripremu tijesta za pečene proizvode, poput kiflica i kroasana, jer pomaže u postizanju željene teksture i produljuje rok trajanja proizvoda
• Kuhanje i prženje – zbog svoje visoke točke dimljenja (oko 230°C), palmino ulje je idealno za kuhanje na visokoj temperaturi, kao i za pripremu prženih jela, poput pomfrita, pohanog mesa i povrća te sličnih jela
• Proizvodnju hrane – radi stabilnosti na visokim temperaturama i dugotrajnost, koristi se u industrijskoj proizvodnji hrane, kao što su margarini, keksi, čokolade, prženi proizvodi i gotova jela
• Proizvodnju margarina – jedan je od glavnih sastojaka u proizvodnji margarina, jer daje čvrstu teksturu i stabilnost

Cijena €/kg

2,30

Pakiranje

20 l