PALMINA MAST / blok

Ekstrahirana biljna mast iz ploda uljne palme

69,75 

Palmina mast je biljna mast koja se dobiva od palminog ulja, a dolazi u obliku čvrstog bloka. Poznata je po svojoj stabilnosti na visokim temperaturama, što je čini idealnom za različite pekarske i kulinarske primjene. Palmina mast ne sadrži trans masti i nudi izuzetnu sposobnost očuvanja teksture i sočnosti proizvoda. Njezina karakteristika je dugotrajan rok trajanja i lakoća rukovanja, budući da se u čvrstom obliku lako topi i koristi u raznim receptima.

✔ Pekarstvo i slastičarstvo – Palmina mast je idealna za pripremu lisnatog tijesta, kvasnih tijesta, kolača, pita, kroasana i drugih pekarskih proizvoda. Njezina sposobnost stvaranja lagane i hrskave teksture čini je odličnim izborom za profesionalnu upotrebu.
✔ Tijesta i kolači – Zbog svoje visoke točke taljenja i stabilnosti, Palmina mast se koristi u pripremi kolača, keksa, biskvita i drugih pečenih proizvoda koji zahtijevaju mast kao osnovnu sastojak.
✔ Fritiranje i prženje – Zbog svoje visoke točke dimljenja, Palmina mast je idealna za prženje, jer se ne razgrađuje na visokim temperaturama, što omogućava postizanje hrskavih i sočnih prženih jela.
✔ Pekarske proizvode – Koristi se za izradu peciva, kiflica, pogača i drugih proizvoda koji zahtijevaju mast kao temeljnu sastojak za postizanje prave teksture.
✔ Priprema kremastih punjenja – Palmina mast može se koristiti i za pripremu različitih vrsta krema i punjenja u pekarskim i slastičarskim proizvodima, jer ima stabilnu teksturu i dobar okus.
✔ Priprema margarina – Može se koristiti u proizvodnji margarina u kombinaciji s drugim sastojcima za postizanje željene teksture i konzistencije.

Upotreba:
1. Pekarstvo – Uključite Palminu mast u pripremu tijesta (poput lisnatog tijesta) gdje će pomoći u stvaranju slojeva i hrskavosti.
2. Prženje – Koristite za prženje raznih jela, kao što su piletina, pohani proizvodi i sl.
3. Kolači i keksi – Palmina mast je izvrsna za izradu biskvita, keksa i drugih pečenih slastica, jer omogućava postizanje mekane teksture.
4. Priprema kvasnog tijesta – Dodajte Palminu mast u kvasna tijesta za izradu pogača, peciva i sličnih proizvoda.

Napomena:
Čuvati na hladnom i suhom mjestu, daleko od izvora topline. Nakon otvaranja, mast se može čuvati na hladnom mjestu ili u hladnjaku, ovisno o uvjetima skladištenja i potrebama.
Palmina mast je odličan izbor za profesionalce u pekarstvu i kuhanju koji žele postići kvalitetu i stabilnost u svojim proizvodima, uz dugotrajan rok trajanja i svestranost u primjeni.

Cijena €/kg

2,79

Pakiranje

20 kg