MAK zrno (Pesla)

Zrna maka, u rinfuzi

7,14 

Ovaj proizvod čine sjemenke maka, biljke iz porodice Papaveraceae, koja je poznata po svojim plodovima i sjemenkama koje se koriste u kulinarstvu. Zrno maka ima bogat, orašast okus i često se koristi u pripremi pekarskih i slastičarskih proizvoda. Mak je također bogat hranjivim tvarima, uključujući vlakna, minerale (poput kalcija, magnezija i željeza) i zdrave masnoće. Proizvod je dostupan u rinfuzi, što znači da je pakiran u većim količinama, što ga čini ekonomičnim izborom za pekare, slastičare ili za upotrebu u domaćinstvu.

Primjena:
• Pečenje i slastičarstvo – Najčešće se koristi u pečenju raznih pekarskih proizvoda, poput kruha, kiflica, peciva i kolača. Može se posipati po tijestu prije pečenja ili se pomiješati s brašnom za pripremu tijesta. Također se često koristi u nadjevima za pite, kolače i torte, dodajući im bogat okus i teksturu.
• U tradicionalnim slasticama – U mnogim kulturama, mak se koristi za pripremu slastica poput makovnjača, makovih rolica, makovih pita i sl. Ova tradicija koristi mak kao glavni sastojak u kombinaciji s drugim voćem i slatkim nadjevima.
• Dekoracija slastica – Zrno maka često se koristi kao dekoracija na tortama, kolačima i drugim slasticama. Može se posipati po površini kolača, biskvita ili krafni prije pečenja, stvarajući ukrasnu i ukusnu završnicu.
• Priprema makovih preljeva i glazura – Zrno maka može se samljeti ili usitniti u pastu koja se koristi kao osnovni sastojak za pripremu preljeva, kreme ili glazure za razne slastice. Na taj način, mak dodaje bogatstvo okusa kremama, pudinzima, kolačima i drugim desertima.
• Dodavanje u salate i sendviče – Koristi se kao dodatak salatama ili sendvičima, gdje njegovo orašasto i lagano slatko svojstvo doprinosi hrskavoj teksturi i okusu.
• Priprema zdravih barova i energetske hrane – Također se može koristiti u zdravim barovima, pločicama i energetskim kuglicama. Pomiješano s drugim sjemenkama, suhim voćem i orašastim plodovima, mak može obogatiti ove proizvode hranjivim tvarima i okusima.
• Priprema slastica i kvasaca – U pripremi domaćih slastica poput buhtli, germ-knedli, fritula i drugih kolača, mak zrno može se koristiti u tijestu ili za posipanje po gotovim proizvodima, dodajući specifičan okus i teksturu.
MAK ZRNO je ukusan sastojak sa svestranom upotrebom u pekarskoj i slastičarskoj industriji. S njegovim bogatim, orašastim okusom i visokom hranjivom vrijednošću, mak je izvrstan dodatak mnogim jelima i desertima. Bilo da se koristi u tijestu, kao dekoracija ili kao sastavni dio nadjeva, mak zrno obogaćuje okuse i pruža zdravu opciju u prehrani.

Cijena €/kg

5,71

Pakiranje

1 kg

Proizvođač

Pesla