KAKAO PRAH (Ireks)

Kakao u prahu

63,38 

KAKAO PRAH dobiven je mljevenjem zrna kakaovca nakon ekstrahiranja kakao maslaca te je bitan sastojak u mnogim pekarskim, slastičarskim i domaćim receptima. Prirodno je bogat flavonoidima, koji su poznati po svojim antioksidativnim svojstvima te sadrži minimalne količine masti, što ga čini odličnim dodatkom za one koji žele uživati u okusu čokolade, ali s manjim udjelom masnoća.

Primjena:
• Pečenje i slastičarstvo – Koristi se u pripremi biskvita, kolača, muffina, torti, keksa i drugih pekarskih proizvoda. Dodaje bogat čokoladni okus u tijesto, filu ili glazuru. Idealan je za izradu čokoladnih biskvita, čokoladnih krema i punjenja, te raznih drugih slastica poput browniea i lava kolača.
• Priprema čokolade i napitaka – Osnovni je sastojak za pripremu toplih čokoladnih napitaka. Također se može koristiti za pripremu hladnih napitaka, poput smoothija ili ledenih kava s čokoladnim okusom.
• Dekoracija slastica – Može se koristiti za posipanje torti, kolača i deserta, čime dodaje lijepu tamnu boju i intenzivan okus. Također može poslužiti za izradu šablona za čokoladne dekoracije.
• Priprema glazura i krema – Odličan je za pripremu čokoladnih glazura, krema i mousseva. Dodavanje kakaa u kremu za torte, kolače i deserte obogatit će ih bogatim čokoladnim okusom te im dati željenu gustoću i teksturu.
• Priprema zdravih deserta – Zbog niskog udjela masti i kalorija, kakao prah je savršen za pripremu zdravih verzija deserta. Može se koristiti u kombinaciji s jogurtom, voćem, orašastim plodovima i drugim zdravim sastojcima za pripremu niskokaloričnih i nutritivno bogatih deserata.
• Priprema domaćih energetski barova – Može se dodati u receptima za energetske pločice ili domaće granole, dajući im bogat okus i čokoladnu teksturu.
• Sadržaj u slanim jelima – Iako je najpoznatiji po primjeni u slatkim jelima, kakao prah može se koristiti i u pripremi nekih slanih jela. Dodaje dubinu okusa u umake (posebno u meksičkim i južnoameričkim jelima poput mole umaka), marinade, juhe ili kao začin u mesnim jelima.
KAKAO PRAH je neizostavan sastojak u slastičarskoj industriji, ali i u svakodnevnom kuhanju. Njegova svestranost u primjeni čini ga vrlo popularnim, kako u pripremi slastica i napitaka, tako i u pripremi slanih jela. Sa svojim bogatim okusom čokolade, idealan je za sve vrste deserata, od biskvita do glazura i krema.

Cijena €/kg

16,90

Pakiranje

3 kg

Proizvođač

Ireks