GLUKOZNI SIRUP 43% BE (Laped)

Slatka baza za kolače i torte s 43% glukoze

16,56 

GLUKOZNI SIRUP 43% BE (Laped) je prozirni i bezbojni visokokvalitetni sirup. Sastoji se od glukoze u omjeru od 43% (u odnosu na maltozu i ostale oligosahraride), dobivene hidrolizom iz kukuruznog škroba. Koristi se kao osnovna slatka baza u pripremi različitih vrsta kolača, torti i slastica. Idealan je za stabiliziranje i poboljšanje teksture slastičarskih proizvoda, omekšavanje strukture, povećavanje volumena i poboljšavanje okusa slastica te sprječava kristalizaciju šećera u bombonima, daje elastičnost i produžuje svježinu proizvoda, održavajući potrebnu vlažnost. Odlikuje se blagim slatkim okusom i visokom viskoznošću, što ga čini pogodnim za širok spektar primjena u konditorskoj industriji.

Koristi se za:
• Osnovnu slatku bazu u pripremi slastica – posebno kolača i torti, jer djeluje kao vezivno sredstvo i poboljšava konzistenciju tijesta te pomaže u postizanju željene strukture i teksture pečenih proizvoda, čineći ih sočnijima i stabilnijima
• Izradu glazura i fila – zbog svoje slatke baze, glukozni sirup je izuzetno koristan u pripremi glazura i fila za torte i kolače, jer pomaže u postizanju glatke i sjajne površine na glazurama, čime stvara estetski privlačan izgled
• Stabilizaciju krema – pomaže stabilizirati kreme i file, sprječavajući njihovo razdvajanje ili stvrdnjavanje tijekom vremena, što omogućuje slastičarima da proizvedu kreme koje ostaju stabilne i čvrste, a istovremeno održavaju mekoću i vlagu
• Poboljšanje strukture šećernih ukrasa – njegova visoka viskoznost i sposobnost održavanja ravnoteže vlage čine ga pogodnim za pripremu stabilnih i dugotrajnijih šećernih ukrasa, kao što su fondan i šećerni sirupi za ukrašavanje torti
• Poboljšanje konzistencije i produžavanje svježine – u tijestu za razne vrste peciva i kolača, pomaže u poboljšanju konzistencije te produžava svježinu, mekoću i sočnost pečenih proizvoda
• Izradu lizalica, bombona i žvaka – jer se ponaša kao stabilizator i doprinosi postizanju željene teksture

Ovo je nezamjenjiv proizvod u konditorskoj industriji. Svojim svojstvima poboljšava teksturu, stabilizira kreme, produžava svježinu i daje sočnost i mekoću slastičarskim proizvodima. Može se koristi u širokom spektru slastičarskih tehnika, što ga čini bitnim sastojkom i namijenjen je za profesionalne slastičare koji žele postići vrhunske rezultate u pečenju i izradi slastica.

Cijena €/kg

2,65

Pakiranje

5 kg

Proizvođač

Laped