MARCIPAN 43%

Marcipan od 43% mljevenih badema (80:20)

131,25 

MARCIPAN je tradicionalni proizvod koji se koristi u pekarstvu i slastičarstvu, a sastoji se od mljevenih badema i šećera te često sadrži i druge sastojke poput glukoze i vode. U ovom slučaju, marcipan sadrži 43% udjela badema, što ga čini bogatim u okusu i teksturi. Zbog svoje karakteristične slatkoće i mekane, ali čvrste konzistencije, marcipan se često koristi u izradi dekoracija, punjenja i prekrivanja torti, kolača, pralina i drugih slastica.

Primjena:
• Za prekrivanje torti i kolača – Koristi se za izradu tradicionalnih marcipanskih torti te za prekrivanje torti, jer daje glatku i čvrstu površinu koja je pogodna za daljnje ukrašavanje fondanom, čokoladom ili drugim dekoracijama.
• Za izradu dekoracija – Odličan je za izradu raznih figura i ukrasa, kao što su cvjetovi, voće, figurice i drugi detalji koji se mogu koristiti za dekoriranje slastica. Popularan je u izradi dekoracija, jer se može lako modelirati i prilagoditi raznim oblicima.
• Punjenje pralina i bombona – Često se koristi za punjenje pralina i čokoladnih bombona, jer daje bogat i aromatičan okus badema, koji se savršeno slaže s čokoladom.
• Za izradu tradicionalnih marcipanskih slastica – Može se koristiti u pripremi različitih slastica, poput božićnih ukrasa. Također se može dodati u tijesto za aromatiziranje biskvita, keksa, krema i drugih dijelova slastica, dodajući im bogatstvo okusa i mekoću.
• Za punjenje i oblaganje voćnih kolača – Može se koristiti kao punjenje u voćnim kolačima ili za oblaganje voćnih nadjeva, poput onih od šljiva, višnji ili jabuka te im daje dodatnu aromu i teksturu.
• Za dekoriranje marcipanskim slojevima – Osim što se koristi za prekrivanje torti, marcipan se može koristiti za izradu ukrasnih slojeva u složenim kolačima, dodajući im sofisticirani izgled i bogatstvo okusa.
MARCIPAN je savršen za razne vrste slastičarskih i pekarskih primjena, koje zahtijevaju bogat, slatki i orašasti okus. Zbog svoje svestrane upotrebe, može se koristiti za prekrivanje torti, izradu dekoracija, punjenje pralina i pripremu mnogih drugih slastica. U slastičarskoj industriji marcipan je omiljen zbog svoje izuzetne teksture, okusa i sposobnosti da se oblikuje u razne oblike.

Cijena €/kg

8,40

Pakiranje

12.5 kg