KRONOLOGIJA POSLOVANJA

Kroz povijest, u 80 godina postojanja, Pesla je imala razne faze uspona i padova u svom poslovanju i radu. Od maksimalnih 40-ak zaposlenih (1980-tih godina) do minimalo 4 zaposlena (2010.g), obim poslovanja je padao i rastao zajedno s obimom distribucije. 1970. godine su bile zlatno doba Pesle, kada se je kvasac i ostali artikli, slao vlakovima i autobusima pekarima po cijeloj bivšoj Jugoslaviji. Zato današnji hrvatski pekari po cijeloj Hrvatskoj (i u Osijeku i u Dubrovniku) poznaju Peslu jer su njihovi očevi a nekad i djedovi, radili s Peslom.

Pesla je sinonim pekarstva, „mamut“ koji se kao takav, uspio održati do današnjih dana. Razlog tome je tradicionalno povjerenje i sigurnost koju peslini kupci i članovi imaju, zbog neovisnog položaja Pesle na tržištu hrvatskog pekarstva i slastičarstva. Mnogi hrvatski pekarski obrti su, od osnivanja na dalje, imali Peslu iza svojih leđa kao podršku, logistiku, partnera, prijatelja...

U bliskoj prošlosti 2010.g. Pesla pomalo uspavana još uvijek aktivna i živa, kreće u oživljavanje i modernizaciju. Ponovo se obnavljaju stare veze s nekim pekarima, osvježava se prodaji asortiman itd. Pesla je punim jedrima krenula s oživljenim kontaktima, novim dobavljačima i ponovo obnovljenim prijateljstvima.

2011.g. tvrtka Kvasac d.o.o. na čijim temeljima je zadruga i nastala, izabire Peslu kao distributera - partnera te partnerskim ugovorom prepušta svoju podružnicu Distributivni centar Moby Dika Zagreb.

2012.g. dolazi do pripajanja Distributivnog centra Moby Dika Zagreb Pesli.

 

Razlog uspjeha je potpuna svjesnost svrhe postojanja zadruge, a to je služenje na svim nivoima i promocija Pekarsko-slastičarske branše.